Boeken

Boeken door Gijs Weenink

Ben ik in beeld?

Online overleggen, vergaderen en presenteren zonder gedoe.

Wen er maar aan: we gaan steeds vaker online vergaderen, thuis en op het werk. Maar er gaat veel mis. Collega's gaan met de laptop naar de wc, kinderen springen in beeld en zit Lucas nou echt in zijn pyjama de baas te overtuigen van dat nieuwe projectplan?

Gijs Weenink en Richard Engelfriet helpen je in dit boek uit de brand. Aan de hand van twaalf prikkelende stellingen zetten ze je aan het denken over effectief online vergaderen. Hoe zorg je ervoor dat mensen scherp blijven? Hoe maak je een goede indruk? Hoe komt iedereen aan bod?
Ontdek wat werkt, en wat niet. Trek jij bij je volgende Zoom-meeting ook gepoetste schoenen aan?

Direct bestellen kan onder andere op Managementboek.nl

 

Durf te kiezen

21 stellingen waar elke organisatie over moet debatteren

Met de bestseller Durf te Kiezen laat Gijs Weenink zien dat we in Nederland een sluimerende leiderschapscrisis hebben. De directie en het MT durven vaak geen duidelijke positie in te nemen en ploeteren al polderend verder. Ondertussen raken de medewerkers gefrustreerd en ongemotiveerd.

Wat is er nu eenvoudiger dan dat de directie of het MT samen met de medewerkers bepaalt wat nodig is en welke richting de organisatie uit moet? Wat op de werkvloer leeft moet topprioriteit zijn in de boardroom. Want alle kennis en alle oplossingen zijn in voldoende mate aanwezig in de organisatie. De kunst is om die kennis en oplossingen naar boven te halen, transparant te maken en daarna te toetsen en te testen.

Samen met de medewerkers kom je tot de beste besluiten, het grootste draagvlak en de meeste motivatie tot verandering.

Meer informatie over het boek: www.durftekiezen.nl
Direct bestellen kan onder andere op Managementboek.nl

 

Never Waste a Good Crisis

De 10 wetten van crisismanagement

Hoe kun je het tij keren als je geconfronteerd wordt met een crisis? En hoe kun je voorkomen dat je nog een keer getroffen wordt? In dit boek beschrijven tien deskundigen welke maatregelen je vandaag kunt nemen om morgen te overleven.

Vroeg of laat wordt je bedrijf geconfronteerd met een crisis. Of het nou een financiële crisis is, een pandemie of de opkomst van een concurrent, zwaar weer is onvermijdelijk. Gelukkig zijn er manieren om een crisis te overleven, en te voorkomen dat je de volgende keer weer in de problemen komt.

Gijs Weenink en zijn mede-auteurs schreven dit boek voor iedereen die zijn zakelijke overlevingskansen tijdens en na een crisis wil vergroten, van de zelfstandige consultant tot de topmanager.

Het boek bestellen kan onder andere op Managementboek.nl