One Day Change

One Day Change

In één dag alle onvrede en weerstand uit de organisatie halen. Dat is – in een zin samengevat – wat One Day Change doet. En dat doen we met alle betrokkenen uit de organisatie in één dag, in één zaal.

Alle tools en praktische knowhow die nodig zijn om de bestaande problemen op te lossen, bevinden zich namelijk al binnen een organisatie. Deze oplossingen hoeven alleen maar een platform te hebben en de steun te krijgen van de medewerkers en het management. Onze ervaring leert ons dat dit het enige is wat nodig is om de organisatie weer terug op de rails te krijgen. De One Day Change-coach gaat daar ook niet tussenin staan; hij/zij begeleidt het proces.

Elke medewerker binnen een organisatie wil helderheid. One Day Change haalt deze helderheid juist naar boven en zorgt er voor dat iedereen binnen de organisatie 100% betrokken en verantwoordelijk is voor wat er (op deze dag) gebeurt. Zo is het opeens mogelijk om tijd te besparen en blijken langdurige adviestrajecten overbodig. De oplossing komt bovendrijven binnen één dag.

Wanneer is One Day Change interessant voor mijn organisatie?

Heel eenvoudig: als er onvrede of weerstand heerst: een 'wij versus zij'-sfeer, een cultuur van roddelen, weinig creativiteit en initiatief. En als initiatieven toch loskomen, sterven ze vaak een stille dood. Dit is een goede indicatie dat een One Day-sessie zou kunnen helpen.

Een goede aanleiding is ook dat het vertrouwen in het managementteam weg is, of als u het personeel juist dichter wilt betrekken bij de organisatie. Verder ook als u geen zin of tijd hebt om een adviesproces in te gaan met consultants. Het programma van One Day Change is eenvoudig van opzet, en is bedoeld om direct resultaten te genereren. Omdat iedereen in de zaal aanwezig is, kunnen alle problemen direct geïnventariseerd worden en kunnen er ook direct oplossingen worden afgesproken.

Ten slotte is One Day Change interessant wanneer u uw organisatie wilt revitaliseren. One Day Change werkt goed als een 'APK voor organisaties'. Belangrijk verschil: er komt naast een gezonde organisatie ook een hoop positieve energie vrij. Ons advies voor grotere organisaties: doe het minimaal één en maximaal vier keer per jaar.

Meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact op met de DebatAcademie.