Activiteiten

De DebatAcademie verzorgt verschillende producten ten behoeve van bedrijven, non-profitorganisaties en overheidsinstanties. Hiervoor beschikt de DebatAcademie over twintig debatleiders, tien trainers met internationale trainings- en debatervaring en tweehonderd gekwalificeerde debaters.

Organisatiestructuur

De organisatie bestaat uit drie onderdelen:

  • De trainingsdivisie
  • De evenementendivisie
  • De advies- en ontwikkelingsdivisie

De trainingsdivisie

De trainingsdivisie van de DebatAcademie verzorgt trainingen op het gebied van mondelinge communicatie. Naast de bekende debattrainingen geven wij trainingen op het gebied van presentatie, argumentatie, omgaan met media, acquisitie en verkoop, onderhandelen, adviseren, netwerken, relatiebeheer en vergaderen.Het uitgangspunt bij deze trainingen is het debat. Dit garandeert scherpe en heldere communicatie.

De evenementendivisie

De evenementendivisie organiseert debatten in verschillende vormen op evenementen als congressen, beurzen, netwerkbijeenkomsten, bedrijfspresentaties, productpresentaties en bijvoorbeeld jaarcijferpresentaties van bedrijven. Regelmatig organiseren we Lagerhuisdebatten die veel losmaken in de organisatie en hoog gewaardeerd worden. Daarnaast organiseren we debattoernooien. Ook levert deze divisie presentatoren, debaters, sprekers en dagvoorzitters voor congressen en televisieprogramma’s.

De advies- en ontwikkelingsdivisie

Deze divisie kijkt met organisaties naar ontwikkelingen in de organisatie of in de markt. Aan vele veranderingstrajecten hebben wij reeds meegewerkt en steeds meer blijkt dat we met behulp van verschillende vormen van debat helder kunnen maken wat er leeft onder medewerkers of onder klanten en relaties. Het nieuwste product dat wij ontwikkeld en beproefd hebben, is een methode waarmee we op één dag alle onvrede en weerstand uit een organisatie halen.

"The experience of debating is crucial. You can have brilliant ideas, but if you can't put them across, your brains won't get you anywhere." Lee Iacocca, 1984