Evenementen organiseren

De DebatAcademie verzorgt debatten in verschillende vormen op evenementen als congressen, beurzen, netwerkbijeenkomsten, bedrijfspresentaties, productpresentaties en bijvoorbeeld jaarcijferpresentaties van bedrijven. De Lagerhuisdebatten maken vrijwel altijd veel los in de organisatie en worden hoog gewaardeerd.

Daarnaast organiseren we debattoernooien. Ook levert deze divisie presentatoren, debaters, sprekers en dagvoorzitters voor congressen en televisieprogramma’s.

Congressen

Voor vele congressen leveren we dagvoorzitters, debat- en discussieleiders.
Wij leveren daarmee een bijdrage aan de verhoging van de interactiviteit op uw congres. Bovendien kunnen wij sprekers voorbereiden op een interactieve speech en u helpen bij het bedenken en uitvoeren van interactieve onderdelen in het programma. Interactieve congressen worden hoog gewaardeerd.

Trainingen

Voor zowel bedrijfsleven, politiek als onderwijs verzorgen we trainingen variërend van een workshop van twee uur tot een trainingscyclus van 12 dagdelen. De workshops en trainingen zijn altijd gericht op het verbeteren van de communicatie tussen mensen.

Strategiedebatten

Organisaties oriënteren zich steeds meer sámen met hun medewerkers op de toekomst. Het wordt namelijk steeds belangrijker dat de strategie gedragen wordt door de hele organisatie. Succesvolle organisaties betrekken iedereen bij dit proces van strategiebepaling. Een strategiedebat kan fouten helpen voorkomen en vergroot het draagvlak bij de medewerkers.

Vitalisering van de organisatie

Elke organisatie kent wel een periode waarin de sfeer en de communicatie intern niet goed verloopt. Er is sprake van weerstand en onvrede, met als gevolg dat leidinggevenden met de handen in het haar zitten. Het lijkt wel of alles wat zij proberen bij voorbaat al is mislukt.
De DebatAcademie brengt een nieuw product op de markt waarmee we in één dag alle weerstand en onvrede uit de organisatie halen. Tot nu toe hebben we dit succesvol gedaan met groepen tot 60 personen. Het is een interactief programma waarin de onvrede wordt aangepakt en het geloof in de organisatie weer terug komt.

Netwerkbijeenkomsten

Steeds meer organisaties nodigen hun netwerk uit om van gedachten te wisselen over maatschappelijke of zakelijke ontwikkelingen. Vaak is het van belang dat dit in een prettige ambiance met een afwisselend en spannend programma gebeurt. De DebatAcademie kan ervoor zorgen dat uw netwerkbijeenkomst een onvergetelijke en positieve middag of avond wordt.

Debatten ten behoeve van interactieve beleidsvorming

Ook overheden zijn zich er van bewust dat je niet meer om de stakeholders heen kunt bij het formuleren en uitvoeren van beleid. Gemeenten, provincies, ministeries en de Europese Commissie organiseren regelmatig bijeenkomsten met burgers of belanghebbenden om nieuw beleid te bespreken. Wij zorgen er graag voor dat uw bijeenkomst gestructureerd en op vriendelijke wijze verloopt.